Tips til å spare penger

Når du handler, er det viktig å være bevisst på prisene. Hver dag blir vi bombardert med reklame og tilbud på nye ting vi ikke trenger. Men det er ikke alltid enkelt å vite hva man skal se etter når man skal kjøpe noe nytt. Her er noen tips til hvordan du kan spare penger på dine kjøp:

Lag et budsjett

Finn ut hvor mye penger du har til rådighet hver måned. Dette inkluderer inntekt etter skatt, eventuelle overføringer og andre midler du mottar. Identifiser faste utgifter som leie, strøm, vann og avfall. Deretter legger du til andre forutsette utgifter, for eksempel mat, klær og transport.

Se på ditt forbruk

Når du begynner å følge ditt daglige forbruk, kan det være en øyeåpner å se hvor mye penger du egentlig bruker. Kanskje du ikke engang visste at du hadde så mange unødvendige utgifter? Uansett, når du først har blitt klar over hvilke områder det er mulig å redusere, kan det være lettere å sette seg noen mål for hvor mye penger du vil spare.

Utnytt rabatter og tilbud

Dagligvarebutikker, klesbutikker, nettbutikker osv. tilbyr ofte rabatter og tilbud. Det lønner seg å holde et øye med disse, da det kan være enkelt å spare noen kroner.

En av måtene du kan holde deg oppdatert på rabatter og tilbud er å følge butikkene på sosiale medier, ofte kan man også få rabattkoder fra kjendiser på de samme plattformene. Mange butikker annonserer sine rabatter og tilbud på Facebook eller Instagram. Husk også å sjekke nettsidene deres jevnlig for eventuelle salg eller kampanjer.

Dropp unødvendige abonnementer

Kanskje har du et abonnement på et treningsstudio som du ikke bruker, eller et TV-pakke som du aldri ser på. Eller kanskje har du flere mobilabonnementer med forskjellige operatører? Uansett hvilke abonnementer du har, ta en gjennomgang av disse og se om det er noen du kan droppe.

Vær fornuftig med shopping

Det er alltid fristende å shoppe når man ser ettersalg eller andre gode tilbud, men det er ikke alltid den smarteste tingen å gjøre. Planlegg dine kjøp og tenk over om du faktisk behøver dette produktet.

Sammendrag

Det er alltid en god idé å være bevisst på hvor mye penger man bruker, og det er en enda bedre idé å sette seg et mål for hvor mye man ønsker å spare. Når du vet hvor mye penger du har til rådighet, og hvor mye du har råd til å spare, blir det enklere å ta de riktige valgene for deg og din familie.


Bokmerk permalink.