Slik spiller du Lotto

Alle ønsker en sjanse til å vinne store pengepremier, og Lotto er et av de mest populære spillene som gjør det mulig. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan man spiller Lotto, fordeler og ulemper med dette populære lotterispillet, hvilke vinnersjanser du har, samt regler og resultater.

Introduksjon til Lotto

Lotto er et enkelt spill å spille, og det er mange forskjellige måter å vinne. Du kan spille Lotto hver uke, eller du kan delta i en av de store månedlige trekningene. For å spille Lotto, velger du seks tall fra 1 til 45. Trekningen finner sted hver onsdag og lørdag klokka 18:25, og du kan følge med på TV2 eller TVNorge.

Det er to hovedmåter å vinne i Lotto:

  1. Ved å ha flest riktige tall på din kupong
  • Ved å hatopptallene (de siste seks tallene i trekningen) på din kupong

Du kan også vinne mindre gevinster ved å ha fem, fire eller tre riktige tall på din kupong. Det er ikke nødvendig å ha rekketallene (de første seks tallene i trekningen) for å vinne en gevinst i Lotto.

Spillefrister, Regler og Resultater

I Lotto er det hovedsakelig to typer spill: Lotto-spillet og Extra-spillet. Det er også et par andre, mindre vanlige spilltyper, men de vil vi ikke fokusere på.

Lotto-spillet går ut på å velge seks tall fra 1 til 34 (eller 35 i enkelte land). Hvis man treffer alle seks tallene vinner man førstepremien, som oftest består av en fast sum penger og noen ganger også en eller flere bil(er). Dersom ingen spiller treffer alle seks riktige blir førstepremien overført til neste ukes jackpot. Man kan også vinne andre, mindre premier dersom man treffer for eksempel fem eller fire riktige tall. For å se de nyeste lottoresultatene kan man klikke seg inn på lottoresultater.net.

Extra-spillet er et tilleggsspill som gir deg muligheten til å vinne stort. For å spille Extra må du først spille Lotto, og så velge om du vil legge til Extra-spillet når du kjøper din Lottokupong. Når du har valgt Extra fyller du inn et ekstra sett med tall på kupongen. Det er seks tall som du må velge fra 1 til 34, og disse tallene skal ikke være de samme som du har valgt for Lotto-spillet. Dersom du treffer fem av de seks tallene i Extra-spillet, kan du vinne førstepremien, som oftest er en stor sum penger.

Spillefristene for Lotto og Extra-spillet varierer fra land til land, men det vanligste er at man må ha levert inn sin lottokupong før lørdag kveld. Resultatene blir vanligvis offentliggjort senere samme kveld eller søndag morgen. I noen land blir også resultatene sendt ut via epost eller SMS til de som har meldt seg på for å motta disse tjenestene.

Hvordan man spiller Lotto

Lotto er et enkelt spill å spille. Du velger seks tall fra 1 til 54, og hvis du treffer alle seks vinner du førstepremien. Hvis du ikke treffer alle seks, kan du fortsatt vinne en andre- eller tredjepris ved å treffe fire eller fem av tallene dine.

Det er to måter å spille Lotto på. Enten kan du kjøpe en Lotto-kupong i butikken, eller så kan du spille online på nettet. Uansett hvordan du spiller, koster det 8 kroner per rekke å spille Lotto.

Når du har valgt din tallrekke og betalt for din kupong, gjelder denne kupongen for de neste to ukentlige trekningene – altså to onsdager og to lørdager. Så lenge tallrekken din ikke har blitt trukket ut som en av de sju vinnerrekker før da, vil den fortsatt være aktiv i disse to ukentlige trekningene.

Fordeler og Ulemper ved å spille Lotto

En av de mest populære pengespillene i Norge er Lotto, og det er ikke uten grunn. Lotto er enkelt å spille, det koster ikke mye å delta, og det er alltid mulighet for å vinne en stor gevinst. I tillegg har Lotto en lang historie i Norge, noe som gjør det enda mer populært.

Det er imidlertid også noen ulemper ved å spille Lotto. For eksempel kan det være vanskelig å vinne, og mange synes at oddsen er dårlige. I tillegg kan det hende at man blir avhengig av å spille for å vinne, noe som kan føre til problemer både økonomisk og fysisk.

Vinnersjanser og Odds

Lotto er et av de mest populære spillene i Norge, og det er ikke uten grunn. Lotto har svært høye vinnersjanser sammenlignet med andre lotterier, og det er også en av de enkleste spillene å spille. I tillegg tilbyr Lotto mange forskjellige typer spill, noe som gjør det mulig for alle å finne et spill som passer dem best.

Når det kommer til lotto, er det alltid viktig å vite oddsen for de ulike tallene. Jo høyere oddsen er, jo mindre sannsynlig er det at tallene vil bli trukket. Men selvfølgelig, jo høyere oddsen er, jo større er premien du kan vinne! Her er noen eksempler på oddsene for de mest populære lottospillene i Norge:

  • Lotto: 1 i 24
  • Eurojackpot: 1 i 59
  • Viking Lotto: 1 i 34

Historien bak Lotto

Lotto er et spill som har eksistert i mange hundre år, og det er faktisk en av de eldste formene for pengespill. I Norge ble Lotto introdusert i 1986, og siden den gang har det vært et populært spill blant nordmenn.

Ord og begreper brukt i Lotto

I tillegg til tallene som trekkes, er det et par andre elementer i Lotto-spillet som er viktige å kjenne til. Her er en liste over ord og begreper brukt i Lotto, med forklaringer:

Trekning

Hver uke, på onsdager og lørdager kl. 20.00, trekker Norsk Tipping sju tall fra en stor boks med 34 baller. De syv tallene utgjør Lottorekken for den aktuelle trekningen.

Lodd

Et Lottolodd består av én rekke. Du kan kjøpe flervalgslodd hos Norsk Tipping, der du velger flere rekker på ett og samme lodd.

Vinnerrekke/firerrekke/femmerrekke/rekker

Når du har fylt inn én eller flere rekker på Lottolotten din og de stemmer overens med de syv trekte tallene (Lottorekken), har du vunnet en gevinst. En firerrekke betyr at fire av de syv tallene stemmer overens med de syv tallene i Lottorekken. En femmerrekke betyr at fem av de syv tallene stemmer overens med de syv tallene i Lottorekken.

Jackpot

En jackpot er den største premien som trekkes av Norsk Tipping. Denne premien kan vinnes ved å matche alle syv tallene i rekken med de syv tallene i Lottorekken.

Gevinst

Når du har matcht tre, fire, fem eller seks av de syv tallene i rekken med de syv tallene i Lottorekken, har du vunnet en gevinst. Gevinsten avhenger av hvor mange tall som matcher og hvor mange lodd du har kjøpt.

Bookmark the permalink.