Derfor er det viktig å lære om økonomi så tidlig som mulig 

Når det kommer til penger og økonomi, er det mange gode grunner til at det er slik at barn og unge under 18 år rent lovmessig skal ha hjelp til å håndtere dette. Man er på mange måter ikke moden nok til å skulle ta vare på seg selv økonomisk, noe som er hele grunnen til at overformynderi finnes. Men hvordan kan man egentlig forberede barn og unge på å skulle ta vare på deres egen økonomi på best mulig måte? Under skal vi komme mye nærmere inn på akkurat dette – slik at du kan bli inspirert til å lære de unge i ditt liv om økonomi. 

Det å ta opp lån er noe som er veldig vanlig i vår tid, og det å lete etter et boliglån med betalingsanmerkning er noe flere og flere ser etter. Men hva er egentlig grunnen til dette? Det kan selvsagt være mange grunner til at man har behov for lån, eller at man har endt opp med å få betalingsanmerkninger som kan gjøre at det er vanskeligere å få dette, men i høy grad handler det også om at mange rett og slett bare ikke vet hvordan de skal ta vare på sin egen økonomi. 

Slik snakker du med barn og unge om økonomi 

Det å ha et godt forhold til økonomi er noe av det viktigste vi kan gjøre for oss selv når det kommer til å få et godt liv. Penger påvirker nemlig alt i livet vårt, så det å ha et godt og bevisst forhold til økonomi er viktig for å kunne ha selvtillit på dette planet. Her er noen av de tingene som er viktige å tenke på når du skal snakke med barn og unge om økonomi: 

  • Snakk om det med en positiv vinkel. Penger er et verktøy det er viktig å forstå, ikke noe å være redd for. 
  • Vær bevisst om hvordan du snakker om penger i forhold til prioriteringer og budsjett. Det å forstå hvordan man prioriterer noe over noe annet er en av nøklene alle trenger. 
  • Snakk om økonomiske mål, både på kort og lang sikt. 
  • Dette med å skape selvtillit er utrolig viktig når det kommer til penger og økonomi, bruk derfor eksempler som gjør at det er mulig for dem å utvikle. Penger er noe som er spennende å kunne mestre, så det å oppfordre til en interesse for å forstå det er alfa og omega. 
Bookmark the permalink.