Lær barn om lommepenger

For å lære barna om lommepenger, er det viktig å forstå verdien av kontanter. Forklar at penger er en ressurs som de må bruke ansvarlig og gi dem muligheten til å velge hvordan de skal bruke pengene sine.

Gi dem et budsjett basert på deres evner og behov og forklar hvordan du kan få råd til mange ting uten å måtte overforbruke. Dette vil la barnet ta del i beslutninger om kjøp sammen med deg, og det gir dem kunnskap og selvtillit til å spare penger.

For unge voksne, bør du oppfordre dem til å se etter pengesparede tiltak som for eksempel å sammenligne priser, handle smartere eller researche godt når de trenger noe.

Lær barn å spare

Å lære barna å spare penger er en av de viktigste leksjonene vi kan gi dem. Start med grunnleggende konsepter som belønning for godt utførte jobber eller god atferd. Deretter kan du oppmuntre barna til å spare et bestemt beløp fra disse belønningene. Hvor mye skal de spare for å få råd til ny mobiltelefon eller en ny computer, for eksempel?

Finn forskjellige måter for barna dine å tjene penger, som passer til barnets alder, som for eksempel hjelp hjemme hos dere selv eller små oppgaver for besteforeldre eller naboer. Du kan også forklare hvordan du sparer, slik at de får den nødvendige motivasjonen og innsikten i hvordan man handler ansvarlig med pengene sine.

Lær barn å bruke penger

Like viktig som det er å lære å spare penger, er det å lære hvordan man bruker penger. Det handler om balanse når det gjelder forbruk og sparing, så barna kan lære å ha et stabilt økonomisk liv.

Start med grunnleggende prinsipper som å sette opp et budsjett eller telle mynter. La dem være med når du handler, slik at de forstår sammenhengen mellom pengene og deres verdi. Spill spill som gir dem praksis i pengehåndtering, og forklar – gjerne med eksempler – hvorfor man ikke bare kan kjøpe hva man vil når man vil, men at det er viktig å følge sitt budsjett.

Barna bør ha et klart bilde av hva hver mynt representerer, så la dem betale når dere handler i supermarkedet eller gi dem egne penger når dere er på tur. På denne måten lærer de ansvarlig pengebruk og å lytte til den indre stemmen angående forbruk.

Vær et godt forbilde

Om du vil lære barna dine å spare penger, er det viktigste å være et godt forbilde. Vis dem hvordan man budsjetterer pengene sine og bruker dem ansvarlig. Forklar hvordan du sparer penger, og hva du sparer opp til, og gjør det til en helt naturlig ting å bli belønnet hvis man hjelper til hjemme eller gjør en god gjerning.

Bookmark the permalink.